Jiro Nihei

Kort om mig

Jag heter Jiro Nihei och är Licensierad PT sedan år 2014. Utöver det är jag diplomerad Optimumtränare i OptimumMetoden, utbildad Massageterapeut hos Axelsons och certifierad Rörelseintegrerare hos Aspera Education.

Hitta hit

Vad har du för träningsbakgrund?

Jag har en bakgrund som Ishockeyproffs i tjugo år med VM-spel och OS på meritlistan. Annars har jag testat på det mesta. Jag har alltid haft en förkärlek till kampsport och självförsvar som jag både har tränat och instruerat i en större del livet. För närvarande är jag tävlingsskytt och världsmästare i dynamiskt sportskytte.

Varför jobbar du som personlig tränare?

Jag går igång på att hjälpa folk i sin strävan att vilja bli bättre och nå sina mål. Oavsett om det är för hälsa eller prestation. Jag har alltid älskat att röra på mig och jobba med kroppen. All den erfarenhet och kunskap jag förvärvat under åren som elitidrottare vill jag dela med mig av.

Vilka klienter skulle ha största nytta av att träna med dig?

Framförallt de som är i behov av och vill ha en heltäckande service, då jag både tränar och behandlar. Min passion och expertis ligger i att få ordning på kroppar som dras med obalanser och kroniska besvär. Annars är jag väldigt bred och allround. Jag tar mig an allt ifrån nybörjaren som behöver hjälp med teknik och upplägg för att kunna komma igång på rätt sätt, till elitidrottaren som kanske behöver mer utmaning och specifik fokus i sin träning.

Hur är du som tränare?

Mitt fokus ligger alltid på att få fram en stark och stabil bas. Oavsett nivå. Då jag vet att det bara är en tidsfråga innan svagheterna sätter stopp för fortsatt utveckling. Jag är tålmodig och pedagogisk. Jag möter mina klienter där dom är fysiskt och mentalt. Mitt mål är att ta fram det bästa ur mina klienter och pusha dom dit dom vill.

Vad har du för träningsfilosofi?

Den har ändrats med åren från att primärt ha varit prestation, till att mer bli hälsa och funktion.

För nybörjaren skulle jag säga. Håll det enkelt, lär dig principerna, bemästra grunderna och tekniken. Skaffa dig en bred och stark bas som du kan jobba vidare ifrån. Tänk inte bara vikt och muskler.

För den mer erfarna. Underskatta inte vikten av vila och återhämtning. Lyssna på kroppen. Den talar om för dig när det är dags att dra på eller att köra ett lite lugnare pass.

För alla. Ta hjälp av experter och duktigt folk. Det är en av de bästa investeringarna du kan göra i livet. Det kapar år av utveckling och hjälper dig att ta din träning och hälsa till helt andra nivåer.

Kontakta oss