Christoffer Matz

Lite kort om mig

Christoffer Matz heter jag och har en lång och gedigen träningsbakgrund. Både inom kampsport, gym men även golf. Jag är utbildad Personlig tränare från PT-Skolan i Bromma men har även varit idrottsofficer inom försvarsmakten för hela min division.

Hitta hit

Vad har du för träningsbakgrund?

Jag har tränat det mesta som går att träna i min uppväxt men det som genomsyrat mitt liv är två typer av träningsformer. Främst så har det faktiskt varit golf. Spelade på den svenska vuxentouren som 16-åring och hade långt gångna proffsplaner men jag ”peakade” för tidigt.


Jag började med kampsport som 15-åring och då var det taekwondo som erbjöds i Skanör där jag växte upp. Senare öppnade en kickboxningsklubb på ”Näset”. Jag började omedelbart och har aldrig ångrat mig. Jag tävlade en hel del under 90-talet och det resulterade i en EM plats under 1996 i -67kg klassen. Idag väger jag lite mer.

Jag hade tidigare en karriär inom Försvarsmakten där jag kunde utveckla och befästa mina kunskaper om träning och generell hälsa med mina värnpliktiga och även mina officerskollegor.

Varför jobbar du som PT?

Jag gillar att hjälpa människor generellt. Om mina kunskaper i träning då kan hjälpa någon att få igång sig själv, ändra vanor och starta en ny livsstil så finner jag en stor personlig seger för både mig själv och självklart för klienten. Detta är något jag tidigare i livet stött på vid ett flertal tillfällen under min tid i Försvarsmakten då värnpliktiga som jag coachat under deras tid på mitt förband kommit och tackat mig i samband med ”muck” och tackat mig för inspiration och att de kommit i form, förlorat en massa extrakilon och hittat en ny vana. Det är denna utveckling, fysiskt och emotionellt som ger mig driv och tillfredsställelse i rollen som PT.

Vilka klienter skulle ha störst nytta av att träna med dig?

Jag tar mig gärna an alla, alla som verkligen vill träna hårt. Från någon som aldrig varit på ett gym eller slagit på en sandsäck till de som tränat länge och har hamnat på en ”utvecklingsplatå”. Människor som vill få säkra och stadiga resultat.

Hur du är som tränare?

Hård, fast med glimten i ögat. Personlig och lyhörd inför vilken typ av klient jag tar mig an. Med mig vill jag att du som anlitar mig är villig att gå den extra milen och hittar din inre krigare.
Hör gärna av dig för en konsultation om hur just du ska komma igång eller komma vidare.

//Chris

Kontakta oss