Vårt utbud

Vi tränar i en rolig och stimulerande miljö under ledning av kvalificerade och licensierade instruktörer. Våra instruktörer har många års erfarenhet och fina tävlingsmeriter. Flera gånger om året har vi gästinstruktörer från Brasilien, USA och andra delar av världen.
Hos oss kan du träna Brasiliansk Jiu Jitsu, Thaiboxning, Submission Wrestling, Soma Move, Cross Training och Conditioning Fusion, mm. Som medlem kan du även teckna medlemskap som ger dig tillgång till vårt fullt utrustade gym.

BRASILIANSK JIU JITSU

Brasiliansk Jiu Jtsu (BJJ) är en modern kampsport med kast, grepp samt arm och benlås.
BJJ härstammar från japansk jiu-jitsu och judo men har under decennier vidareutvecklats i brasilien av famlljen Gracie och Oswaldo Fadda . BJJ är en grappling-stil, vilket innebär att man inte använder sig av slag eller sparkar utan istället fokuserar på att med ledlås och strypningar oskadliggöra sin motståndare.
Grundtanken är att få ner sin motståndare på marken, kontrollera hen där och med hjälp av ledlås och strypningar tvinga denne att ge upp.
BJJ är den perfekta motionsformen då man tränar hela kroppen. BJJ är en stor idrott med många tävlingar nationellt och internationellt. Vissa klubbar lägger även fokus på självförsvarsaspekten.

BJJ KIDZ

BJJ KIDZ är Brasiliansk Jiu Jitsu  för våra små krigare. Vi har 2 grupper uppdelat 7-9 och 10-14.
BJJ är en fantastisk kampsport som skiljer sig mycket från övriga kamporter på många sätt. Det är den perfekta motionsformen då man tränar hela kroppen. BJJ är en stor idrott med många tävlingar nationellt och internationellt. Vissa klubbar lägger även fokus på självförsvarsaspekten.
Nedan finns en lista som inte på något sett är heltäckande men det är vad du och dina barn kommer att få ut av att träna Brasiliansk Jiu Jitsu.
Genuin glädje - Stryka och kondition - Disciplin - Inre styrka - Fokus - Självkännedom - Ansvarskänsla - Självförtroende - Insikt om att det krävs hårt arbeta för att lyckas - Vänskap - Tålamod - Empati - Ödmjukhet - En moralisk kompass (förmåga att se skillnaden mellan rätt & fel och agera därefter) - Hur viktigt det är att hjälpa andra.

THAIBOXNING

I ett historiskt perspektiv så skapades Thaiboxningen i USA för att olika stilar inom stående kampsport skulle kunna mötas under gemensamma regler. Det visade sig tidigt att Kyokushin på den tiden hade bäst bentekniker och att boxarna hade bäst handtekniker, utifrån vilket en viss gemensam stil utvecklades. Tidiga namn på kickboxning blev följaktligen full-contact karate och sportkarate. I dag är Thaiboxning en egen sport och idrott, men fortfarande inte en stil utan som ett samlat regelsystem, vilket numera även har utvecklats till flera tävlingssystem. Utan krav på att följa gamla traditioner så kan kickboxningen utvecklas, anpassa sig till utövarnas krav, samt ta till sig modern forskning kring psykologi, pedagogik och fysisk träning.


SOMA MOVE

SOMA MOVE® är ett holistiskt sätt att träna som är atletiskt och samtidigt mjukt. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där fokus är att arbeta med kroppen som en enhet i harmoni med andningen.


Inom SOMA MOVE® arbetar vi med något vi kallar “en möjlighet”. Det är alla de träningsbara aspekterna förenade. Med träningsbar aspekt avser vi kondition, uthållighet, styrka, explosivitet, stabilitet, rörlighet och koordination. Vi segregerar dem aldrig utan låter dem fylla kroppen som en möjlighet.
Vår strävan har gett oss tydliga och effektiva resultat samt bevis och argument som hela tiden tar oss vidare. SOMA MOVE® är vetenskapligt förankrat i alla led och är ingen genväg eller förenkling.

CROSS TRAINING

Cross Training på Poseidon Kampsportsakademin innebär att vi genom varierande och funktionella övningar förbättra din kondition, styrka och smidighet. Vi använder oss av en rad olika träningsprotokoll, olika redskap, din egen kroppsvikt samt olika funktionella övningar för att träna hela kroppen under ett och samma pass.
Istället av att fokusera på muskelgrupper fokuserar vi istället på olika atletiska egenskaper under varje pass såsom max styrka, muskeluthållighet, explosivitet, mobilitet mm. Varje dag har vi en ”WOD” som är baserad på funktionell rörelse med minimalt antal träningsredskap. Målet är att erbjuda utmanande och rolig träning till dig som medlem.