Brasiliansk Jiu Jitsu  & BJJ Kidz

Brasiliansk Jiu Jtsu (BJJ) är en modern kampsport med kast, grepp samt arm och benlås.
BJJ härstammar från japansk jiu-jitsu och judo men har under decennier vidareutvecklats i brasilien av famlljen Gracie och Oswaldo Fadda . BJJ är en grappling-stil, vilket innebär att man inte använder sig av slag eller sparkar utan istället fokuserar på att med ledlås och strypningar oskadliggöra sin motståndare.
Grundtanken är att få ner sin motståndare på marken, kontrollera honom/henne där och med hjälp av ledlås och strypningar tvinga denne att ge upp.
BJJ är den perfekta motionsformen då man tränar hela kroppen. BJJ är en stor idrott med många tävlingar nationellt och internationellt. Vissa klubbar lägger även fokus på självförsvarsaspekten.

BJJ KIDZ

BJJ Kidz är Brasiliansk Jiu Jitsu  för våra små krigare. Vi har 4 grupper uppdelat 6 år, 7-9 år , 10-11 år samt 12- 14 år
BJJ är en fantastisk kampsport som skiljer mycket från övriga kampsorter på många sätt. För det första är det den perfekta motionsformen då man tränar hela kroppen. BJJ är en stor idrott med många tävlingar nationellt och internationellt. Vissa klubbar lägger även fokus på självförsvarsaspekten.
Nedan finns en lista som inte på något sett är heltäckande men det är vad du och dina barn kommer att få ut av att träna Brasiliansk Jiu Jitsu.
Genuin glädje - Stryka och kondition - Disciplin - Inre styrka - Fokus - Självkännedom - Ansvarskänsla -Självförtroende - Insikt om att det krävs hårt arbeta för att lyckas - Vänskap - Tålamod - Empati - Ödmjukhet - En moralisk kompass (förmåga att se skillnaden mellan rätt & fel och agera därefter) - Hur viktigt det är att hjälpa andra