Personlig Träning

Att anlita en personlig tränare är en av de bästa investeringarna du kan göra i livet. Det är en investering i dig själv och ditt välmående. Det förebygger skador och krämpor, accelererar din utveckling och hjälper dig att ta din träning och hälsa till helt andra nivåer.

Personlig träning är för alla. Oavsett om du är nybörjare och vill lära dig grunderna och tekniken för att kunna skapa dig rutiner och bygga upp förtroendet i gymmet med en trygg bas likväl som när du är på en mer erfaren träningsnivå får hjälp att lyfta dig och din fysik på ett helt annat sätt.

Våra Personliga Tränare

EMMA LUNDEGARD


Jag heter Emma Lundegard och är mamma till två energiska killar
som tränar både Brasiliansk Jiu Jitsu och Thaiboxning här på
Poseidon sedan flera år tillbaka. Jag älskar att röra på mig och att
utmana mina och andras gränser. Jag är utbildad på PT Skolan i
Bromma och utöver mitt jobb som personlig tränare håller jag även
klasser med fokus på styrka och uthållighet både inomhus och
utomhus.

Vad har du för träningsbakgrund?
Jag har testat på en hel del olika sporter och träningsformer i min ungdom så som bollsporter, kampsport, dans och gymnastik. Men det var när jag hittade styrketräningen som jag upplevde att jag hittat rätt. Efter att jag fött mina två barn kände jag att det var dags att ta träningen till en ny nivå och jag utbildade mig till gruppträningsinstruktör. Något som givit mig mycket erfarenhet vad gäller olika individers behov och förutsättningar och hur
man kan optimera kroppen som redskap.

Varför jobbar du som personlig tränare?
När jag arbetat som gruppträningsinstruktör ett par år ville jag fördjupa mina kunskaper och framför allt få möjligheten att kunna hjälpa fler människor att hitta till, eller tillbaka till, träningen och glädjen som kommer med den. Att få vara med på en persons resa till ökad styrka, starkare självkänsla och ett hälsosammare liv.

Vilka klienter skulle ha största nytta av att träna med dig?
Klienter som är här för att jobba med sig själva oavsett om det gäller att våga ta steget in i gymmet, uppnå ett specifikt personligt mål eller helt enkelt komma igång med träningen på riktigt. Det är viktigt att du känner förtroende för mig och hur jag kan hjälpa dig.

Hur är du som tränare?
Positiv och glad men också tuff. Jag är lyhörd och inkännande och arbetar alltid utefter min klients förutsättningar och behov. Mitt mål är att ta fram det bästa ur dig och pusha dig till nya nivåer.

CHRISTOFFER MATZ

Kort om mig
Christoffer Matz heter jag och har en lång och gedigen träningsbakgrund. Både inom kampsport, gym men även golf. Jag är utbildad Personlig tränare från PT-Skolan i Bromma men har även varit idrottsofficer inom försvarsmakten för hela min division.

Vad har du för träningsbakgrund?
Jag har tränat det mesta som går att träna i min uppväxt men det som genomsyrat mitt liv är två typer av träningsformer. Främst så har det faktiskt varit golf. Spelade på den svenska vuxentouren som 16-åring och hade långt gångna proffsplaner men jag ”peakade” för tidigt.
Jag började med kampsport som 15-åring och då var det taekwondo som erbjöds i Skanör där jag växte upp. Senare öppnade en kickboxningsklubb på ”Näset”. Jag började omedelbart och har aldrig ångrat mig. Jag tävlade en hel del under 90-talet och det resulterade i en EM plats under 1996 i -67kg klassen. Idag väger jag lite mer.
Jag hade tidigare en karriär inom Försvarsmakten där jag kunde utveckla och befästa mina kunskaper om träning och generell hälsa med mina värnpliktiga och även mina officerskollegor.

Varför jobbar du som PT?
Jag gillar att hjälpa människor generellt. Om mina kunskaper i träning då kan hjälpa någon att få igång sig själv, ändra vanor och starta en ny livsstil så finner jag en stor personlig seger för både mig själv och självklart för klienten. Detta är något jag tidigare i livet stött på vid ett flertal tillfällen under min tid i Försvarsmakten då värnpliktiga som jag coachat under deras tid på mitt förband kommit och tackat mig i samband med ”muck” och tackat mig för inspiration och att de kommit i form, förlorat en massa extrakilon och hittat en ny vana. Det är denna utveckling, fysiskt och emotionellt som ger mig driv och tillfredsställelse i rollen som PT.

Vilka klienter skulle ha störst nytta av att träna med dig?
Jag tar mig gärna an alla, alla som verkligen vill träna hårt. Från någon som aldrig varit på ett gym eller slagit på en sandsäck till de som tränat länge och har hamnat på en ”utvecklingsplatå”. Människor som vill få säkra och stadiga resultat.

Hur du är som tränare?
Hård, fast med glimten i ögat. Personlig och lyhörd inför vilken typ av klient jag tar mig an. Med mig vill jag att du som anlitar mig är villig att gå den extra milen och hittar din inre krigare.
Hör gärna av dig för en konsultation om hur just du ska komma igång eller komma vidare.

Chris

JIRO NIHEI

Kort om mig
Jag heter Jiro Nihei och är Licensierad PT sedan år 2014. Utöver det är jag diplomerad Optimumtränare i OptimumMetoden, utbildad Massageterapeut hos Axelsons och certifierad Rörelseintegrerare hos Aspera Education.

Vad har du för träningsbakgrund?
Jag har en bakgrund som Ishockeyproffs i tjugo år med VM-spel och OS på meritlistan. Annars har jag testat på det mesta. Jag har alltid haft en förkärlek till kampsport och självförsvar som jag både har tränat och instruerat i en större del livet. För närvarande är jag tävlingsskytt och världsmästare i dynamiskt sportskytte.

Varför jobbar du som personlig tränare?
Jag går igång på att hjälpa folk i sin strävan att vilja bli bättre och nå sina mål. Oavsett om det är för hälsa eller prestation. Jag har alltid älskat att röra på mig och jobba med kroppen. All den erfarenhet och kunskap jag förvärvat under åren som elitidrottare vill jag dela med mig av.

Vilka klienter skulle ha största nytta av att träna med dig?

Framförallt de som är i behov av och vill ha en heltäckande service, då jag både tränar och behandlar. Min passion och expertis ligger i att få ordning på kroppar som dras med obalanser och kroniska besvär. Annars är jag väldigt bred och allround. Jag tar mig an allt ifrån nybörjaren som behöver hjälp med teknik och upplägg för att kunna komma igång på rätt sätt, till elitidrottaren som kanske behöver mer utmaning och specifik fokus i sin träning.

Hur är du som tränare?

Mitt fokus ligger alltid på att få fram en stark och stabil bas. Oavsett nivå. Då jag vet att det bara är en tidsfråga innan svagheterna sätter stopp för fortsatt utveckling. Jag är tålmodig och pedagogisk. Jag möter mina klienter där dom är fysiskt och mentalt. Mitt mål är att ta fram det bästa ur mina klienter och pusha dom dit dom vill.

Vad har du för träningsfilosofi?
Den har ändrats med åren från att primärt ha varit prestation, till att mer bli hälsa och funktion.
För nybörjaren skulle jag säga. Håll det enkelt, lär dig principerna, bemästra grunderna och tekniken. Skaffa dig en bred och stark bas som du kan jobba vidare ifrån. Tänk inte bara vikt och muskler.
För den mer erfarna. Underskatta inte vikten av vila och återhämtning. Lyssna på kroppen. Den talar om för dig när det är dags att dra på eller att köra ett lite lugnare pass.
För alla. Ta hjälp av experter och duktigt folk. Det är en av de bästa investeringarna du kan göra i livet. Det kapar år av utveckling och hjälper dig att ta din träning och hälsa till helt andra nivåer.